O nama

Gordan KrotaOffroad klub “Kamo Oko Vidi” je službeno osnovan 2005. godine u Buzetu, iako se može reći da se neslužbeni početak dogodio sredinom 90-ih godina, također u Buzetu.

Naime, predsjednik kluba Gordan Krota je već tada započeo s prvim offroad natjecanjima na Buzeštini, koja su bila organizirana od strane kluba AMK „Pinguentum“, te su se bodovala za Prvenstvo Hrvatske pod okriljem HAKS-a.

Tada se konstantnim sudjelovanjem na utrkama diljem Istre formirala grupa prijatelja i entuzijasta koja su redovitim vikend druženjima postavili temelje današnjem klubu.

ORC Prilikom jednog nedjeljnog druženja ekipa se skupila sa svojim Ladama, Campagnolama i UAZ-ima.
Postavilo se pitanje „Kamo danas idemo?“.
Uslijedio je odgovor: „KAMO OKO VIDI!“.

Krajem 90-ih godina i početkom 2000-ih članovi kluba sudjeluju na druženjima i natjecanjima širom Hrvatske, kao i na nekoliko manjih natjecanja u Sloveniji i na sjeveru Italije.

Nakon službenog osnivanja kluba 2005. godine, offroad entuzijasti diljem Hrvatske osnivaju Hrvatski offroad savez, te se 2007. godine po prvi puta održava Offroad Kup Hrvatske.

Članovi kluba aktivno sudjeluju na većini natjecanja diljem lijepe naše i u prvoj sezoni Kupa odnose ukupne pobjede posada u obje kategorije: Soft i Hard.

Nadalje, članovi kluba „Kamo oko vidi“ aktivno sudjeluju i ostvaruju značajne rezultate na offroad utrkama diljem Hrvatske sve do 2011. godine, kada se offroad Kup Hrvatske održao posljednji put.

WBVC 2007.Offroad utrka „Wild Boar Valley Challenge“ je po prvi puta održana 2007. godine u Buzetu i bodovala se za Kup Hrvatske.

2010. godine utrka poprima međunarodni značaj i po prvi puta sudjeluju natjecatelji iz Slovenije, Italije, Mađarske, Austrije, Njemačke i ostalih europskih zemalja.

Iz godine u godinu ime utrke poprima sve veći značaj u europskim offroad krugovima , te se s pravom može reći da je jedna od najzahtjevnijih utrka toga tipa u Europi.

Osim „WBVC“, klub je sudjelovao u organizaciji međunarodne offroad utrke „Istra Challenge“ koja se održavala u razdoblju od 2002. do 2009. godine.

 

Podijeli