Šest dana borbe za svaku sekundu

Šest dana borbe za svaku sekundu

Šest dana borbe za svaku sekundu na WBVC 2023Šest dana borbe za svaku sekundu prošlo je… kao u sekundi!

Zaista ste srčani. Pravi ste borci i s ponosom možemo reći da smo kao klub, ali i kao nacija, ponosni što smo imali priliku i ove godine družiti se sa svima vama!

Nakon zadnjih nekoliko godina prekrasnog, skoro ljetnog vremena na Wild Boar Valley Challenge, ove godine ste se mogli prisjetiti kako to izgleda kad je kišno vrijeme.

Naravno, to vrijedi za naše vjerne trkače, dok su oni koji su po prvi puta vozili WBVC imali prilike sami se uvjeriti o drastičnoj promjeni terena kad je mokro!

Nije niti na poligonu isto (ili slično), iako je to samo “mali” dio za vožnju, a o roadbooku da i ne govorimo.

Uglavnom, nadamo se da vas tereni u Istri nisu obeshrabrili.

Najbolji u WILD klasiNajbolji u WILD klasi

Ove godine imamo “ponavljača” – posada koja je bila najbolja WILD/hard posada na WBVC 2022, zasjela je na tron i ove godine!

Francuska posada Benoi Bonnefoi i Ludovic Facy je tako postala “izazivač” svima koji misle da mogu bolje nego oni.

Malo se šalimo, ali ako dođu i iduće godine, neće vam biti lako. Ove godine smo vidjeli da ih niti totalna promjena terenskih uvjeta uslijed kiše – ne može omesti.

Benoi i Ludovic, nadamo se da ćete nam doći na WBVC 2024 i razriješiti pitanje da li je vaše vozilo toliko superiorno, ili je stvar u vozaču i suvozaču, ili je u pitanju kombinacija svega… Zadovoljite našu znatiželju na WBVC 2024.

Šest dana borbe za svaku sekundu - drugoplasiraniNa drugoj poziciji je hrvatsko-rumunjska posada Gheorghe Sorca i Dobrica Laurentiu koji imaju samo 28 minuta zaostatka za vodećima. I dečki su se žestoko borili, a 28 minuta u šest dana borbe za svaku sekundu stvarno nije velika razlika! Tko zna što bi bilo da je natjecanje trajalo još jedan dan.

Treće mjesto u Wild klasi otišlo je u Rumunjsku – posada Claudiu Pestean i Rares Siderias kasni za vodećom pozicijom samo dva i pol sata!

Najbolji u CHALLENGE klasi

U CHALLENGE klasi (soft – iako to nije, ali je ipak nešto lakša za odvoziti), borba je također bila napeta.

Razlika u vremenu između prvog mjesta – koje je pripalo rumunjskoj posadi Zoltan Torok i Alexandru Chivari, te posade iz Njemačke koja je osvojila 2. najbolju poziciju – Nils Swijghuizen i Robin Liebmann, je oko 3 minute.

Trećeplasirana posada nam dolazi iz Velike Britanije – Paul Bass i Andy Pearce, a od prvog mjesta ih je dijelilo malo više od sat vremena!

FAIR PLAY SPIRIT nagrada

Šest dana borbe za svaku sekundu na WBVC 2023 - roadbook petakNa skoro svakom natjecanju postoje timovi koji će i po cijenu vlastitog rezultata stati i pomoći konkurentima u nevolji.

Na našem natjecanju je bilo više takvih posada, ali smo se morali odlučiti za jednu koja će ponijeti zasluženu uspomenu u obliku “Fair Play Spirit” pehara. I to u svakoj kategoriji.

U Wild Trophy (hard), ovu hvale vrijednu nagradu je u Francusku odnijela posada Quentin Magraner i Alexandre Fauverteix.

U Challenge (soft) je to pripalo posadi iz Belgije – Roeland Brooillard i Jessica Verhulst.

Iznimno nam je zadovoljstvo dodijeliti ovakve nagrade!

Šest dana borbe za svaku sekundu, minutu, sat…

Još jednom vam želimo zahvaliti na povjerenju koje ste nam ukazali samim time što ste došli!

Zbog svih vas pravih “ratnika” koji se okupite u Buzetu svake godine,  zadovoljstvo nam je pretrpjeti umor koji se skupi prilikom organizacije ovakvog eventa!

Šest dana borbe za svaku sekundu na WBVC 2023Ne bojite se naših teških terena i zadataka koje stavimo pred vas.

Ako je bilo kakvih propusta s naše strane, javite nam. Niti jedan organizator ne želi bilo kakav propust, ali ako ih je i bilo, nemojte nam zamjeriti. Nije namjerno.

Hvala vam što ste nas počastili svojim dolaskom!

Hvala vam i što ste nam priuštili pravu borbu, jer smo s nestrpljenjem očekivali vaše dolaske na kontrolne točke i cilj svakog dana!

Mi smo već sad nestrpljivi da se vidimo na WBVC 2024!

Do slijedećeg viđenja – lijepi pozdrav svima!

ORC “Kamo oko vidi”

Podijeli