Skinuli smo “s ražnja” još jednu Divlju Svinju

Skinuli smo "s ražnja" još jednu Divlju Svinju – WBVC 2022

Skinuli smo “s ražnja” još jednu Divlju Svinju – WBVC 2022.

Nadamo se da vam je bila “ukusna” i da ste uživali.

Mi jesmo. Lijepo vas je bilo vidjeti. Odlično ste se snašli i odradili etape tvrdoglavo i do krajnjih granica.

Iako nama još nije gotovo (čišćenje i dovođenje u prvobitno stanje, kako trasa, tako i kampa, papirologije itd.), vjerujemo da će vaše recenzije biti pozitivne (barem u većem dijelu).

Za sve pohvale ili kritike, dostupni smo na Facebook stranici ORK “Kamo oko vidi” – Wild Boar Valley Challenge, kao i u grupi WBVC.

WBVC je podijeljen u dvije kategorije

Na Wild Boar Valley Challenge (WBVC) vozi se u dvije kategorije. Jednostavnim rječnikom: hard (Wild) i soft (Challenge).

Za hard klasu (Wild) morate zadovoljiti određene uvjete iznad onih u soft klasi (Challenge). Ukoliko vam vozilo ne zadovoljava uvjete iz Pravilnika, uzalud vaša želja da vozite Wild WBVC jer uvjeti na trasi zahtijevaju određenu spremnost vozila.

I u softu (Challenge) ne možete nastupiti s bilo kakvim vozilom. Iako, nemojte zanemariti činjenicu (vi koji niste vozili) da soft klasa “nije teška”.
Razlika između Wild i Challenge nije velika na terenu, ali je ima.

Najbolji po klasama

Wild WBVC 2022Wild klasa

WBVC 2022 u klasi Wild završilo je 28 posada, a prva 3 mjesta su pripala – ili ispravnije: za prva 3 mjesta su se izborile 3 posade iz Francuske.

U Challenge klasi u završnim rezultatima 12 posada je završilo WBVC, a prva 3 mjesta su pripala dvjema posadama iz Mađarske i jednoj iz Njemačke.

Raspon ukupnih vremena u totalu je od 15:44:45 do 43:54:26 sati.

Najbolja posada ove godine je posada Benoi Bonnefoi/ Ludovic Facy, startni broj 128, koja ima i najkraće vrijeme prolaska 6 dana natjecanja u Buzetu (15:44:45).

Odmah iza njih, najbolje ukupno vrijeme prolaska svih trasa ima posada Christian i Caroline Fraisse (startni broj 126) – 17:38:08 sati, dok je trećeplasirana posada Romain Porchere/ Léa Gauthier (startni broj 125) iste dionice odvozila u vremenu od 18:57:48 sati.

Challenge WBVC 2022Challenge klasa

U Challenge klasi su u vrhu poretka 2 posade iz Mađarske i jedna iz Njemačke.

Prvo mjesto je osvojila posada iz Mađarske sa startnim brojem 207 – Tibor Baróti/Zsombor Dombi, čije je ukupno vrijeme za 6 dana trajanja WBVC 2022 iznosilo 17:01:08 sati.

Samo malo manje od 15 minuta trebalo je drugoplasiranoj posadi iz Njemačke – Nils Swijghuizen/Marc Schafer (startni broj 200) za prolazak istih dionica. Njihovo ukupno vrijeme je 17:15:34 sati.

Do 3. mjesta je došla posada startnog broja 209, također iz Mađarske – Mihály Eigner/Nórbert Almacht, koja je sve završila s ukupnim vremenom prolaska od 18:02:41 sati.

Ove godine smo imali jednu miješanu posadu s domaćih terena koja je završila WBVC u Wild klasi na odličnom 6. mjestu – Stipe Pejić/Karlo Vinković (BIH/HR), ali i jednu posadu u Challenge klasi koja se izborila za 8. mjesto – Tin i Stanko Pavličić (HR).

Glas Istre - WBVC 2022Završili smo s WBVC 2022, u planu je priprema za WBVC 2023

Svim posadama u obje kategorije vozila “skidamo kapu do poda” jer ne kažemo uzalud da je ovo natjecanje samo za hrabre!

Ukoliko imate strah od visina, bočnih nagiba, strmih spustova ili uspona, previše blata ili slično, onda ovo natjecanje nije za vas.

Ukoliko niste sigurni koliko vi i/ili vaše vozilo može “podnijeti”, tada vam predlažemo da se okušate na našoj slijedećoj utrci – Wild Boar Valley Challenge 2023.

Do tada, još jednom zahvaljujemo svim sudionicima koji su nam poklonili povjerenje i prijavili se na WBVC 2022, te se nadamo da se vidimo i za godinu dana. Skinuti ćemo “s ražnja” još jednu Divlju Svinju – WBVC 2023.

Bravo za sve!

Bili ste odlični i pokazali ste da vi to možete!!

ORC “Kamo oko vidi”

 

P.S.
Dorjana, Erika, Marko i Mitja – hvala!

WILD Total - WBVC 2022
WILD Total - WBVC 2022
CHALLENGE Total - WBVC 2022
CHALLENGE Total - WBVC 2022
Podijeli