Jučer je prologom započeo WBVC 2022

Jučer je prologom započeo WBVC 2022

Jučer je prologom započeo WBVC 2022Jučer je prologom započeo WBVC 2022, startnu liniju prešlo je 41 vozilo.

Obzirom da je druga polovica listopada, a vrijeme kao da je kolovoz, sunce i visoki celzijusi dodatno su doprinijeli odličnom raspoloženju.

Kratki rukavi i kratke hlače su se mogli vidjeti kao da je sredina ljeta.

Svi oni offroaderi koji znaju kako je to biti mokar i blatan u jesenskim ili zimskim danima, ovakvo lijepo vrijeme znaju itekako cijeniti.

Već prvog dana WBVC 2022 neki su morali odustati i zaista nam je žao zbog toga (iako to nije ništa novo).

Jučer je najbolju startnu poziciju za današnji roadbook u klasi Wild (hard) imala posada iz Francuske Benoi Bonnefoi/Ludovic Facy.

U klasi Challenge (soft) se za najbolju startnu poziciju na današnji roadbook izborila posada iz Mađarske Tibor Baroti/Zsombor Dombi.

Posade koje ove godine sudjeluju na Wild Boar Valley Challenge su stigle iz:
Mađarske, Njemačke, Francuske, Ukrajine, Izraela, Nizozemske, Belgije, Bugarske, Italije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Jučer je prologom započeo WBVC 2022, a danas i prva etapa roadbooka za obje kategorije.

Jučer je prologom započeo WBVC 2022Današnja 1. etapa roadbooka zadala je dosta “glavobolje” dobrom dijelu posada.

Ako ste primijetili na prijavnim listama na našoj stranici (vi koji pratite off road u Buzetu), ove godine se prijavilo više posada koje su po prvi puta došle odvoziti Wild Boar Valley Challenge.

Naši stari natjecatelji znaju unaprijed što mogu očekivati, kako se ponašati na kojoj konfiguraciji trena, što njihovo vozilo može, a što ne (stijene, blato, lapor…).

Novi sudionici će to tek trebati upoznati. Prepričavanja su jedno, međutim, svako vozilo ili tim mogu reagirati drugačije u istoj situaciji.

Nekada izgleda jednostavno, ali izgled može i prevariti. Kada tome dodamo i adrenalin, situacija može završiti na najmanje očekivani način.

Iako to svi trkači znaju, adrenalin često “pregazi” razum. Stoga je dobro napomenuti još jednom – nekad je pametnije usporiti (i tako “dobiti na vremenu”), nego prepustiti adrenalinu da upravlja cijelom trkom.

Nadamo se da su se danas zabavili i stari i novi gosti, i da će ih njihova upornost i volja dovesti do zadnje etape na kraju tjedna.
A to je i najvažnije – doći do kraja WBVC natjecanja.

Rezultate s prologa i današnje etape možete pogledati ovdje po klasama (PDF varijanta):

Rezultati prve 2 vožnje na WBVC 2022 za Wild (hard) klasu

Rezultati prve 2 vožnje na WBVC 2022 za Challenge (soft) klasu

Jučer je prologom započeo WBVC 2022
Podijeli